Jawapan

2016-05-15T09:05:59+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
 \alpha  \beta = 7

\alpha + \beta = -4
-4 sebab dalam quadratic equation kita susun -(s.o.r) so to find s.o.r kena buang negative

(3 \alpha -1)+(3 \beta -1)=3( \alpha + \beta )-1-1=3(-4)=-12
(3 \alpha -1)(3 \beta -1)= (9\alpha \beta )-3 \alpha -3 \beta +1
 =9(7)-3( \alpha + \beta )+1 =63-3(-4)+1 =76

 x^{2} -(-12)x+76=0
 x^{2} +12x+76=0