Jawapan

  • good
  • Pengguna Baru
2016-05-16T08:51:16+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Seperti diketahui, diwaktu ini, Bahasa Melayu sudah dilihat sebagai 'bahasa yang kurang dimartabatkan' oleh pengguna2 awal bahasa ini, iaitu Bangsa Melayu. Anak-anak muda diwaktu ini lebih 'memartabatkan' bahasa inggeris berbanding dengan bahasa melayu. jika ini diteruskan, bahasa melayu mungkin akan menerima nasib yang sama seperti tulisan yang dilihat hampir mati diwaktu ini, tulisan Jawi.

Ramai orang-orang bahasa cuba untuk menaikkan bahasa melayu itu kembali, supaya dimartabatkan, dicintai oleh anak2 muda serta banyak lagi, bahkan Kerajaan juga telah melaksanakan pelbagai kempen, salah satunya kempen 'cintailah bahasa kita', 'bahasa jiwa bangsa' dan pelbagai lagi.

Artikel kalini akan melihat dari segi logik akalnya, dan dikaitkan sedikit dengan sedikit pandangan dari Islam, tentang memartabatkan bahasa, dan kenapa kita kena sayang bahasa Melayu, iaitu bahasa Utama di Malaysia.
Artikel ini juga sekadar untuk membuka minda kita yang terlupa betapa berjasanya Bahasa Melayu dalam kehidupan kita dan dalam mencari sinar agama
jika ia panjang sangat anda boleh ringkaskanyya