Jawapan

2016-05-19T12:59:33+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Sekolah saya telah mengadakan Gotong-royong Perdana Sempena Kempen Anti Denggi pada hari Sabtu yang lepas. Ahli pasukan pengakap diwajibkan hadir. Sebagai ahli pasukan pengakap, saya telah menyertai kempen tersebut. Gotong-royong tersebut telah diadakan di sekitar kawasan Sekolah Kebangsaan Kampung Nasib.

          Setiap orang mestilah membawa peralatan sendiri. Kami berkumpul di padang. Sebelum memulakan aktiviti gotong-royong, kami mendengar taklimat yang disampaikan oleh guru besar.

          Kemudian, kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan. Kami diberi tugasan yang amat mudah. Kami pergi ke tempat yang ditetapkan.

          Saya dan kawan-kawan membersihkan kawasan persekitaran. Kami membuang air yang bertakung di dalam pasu bunga supaya nyamuk aedes tidak membiak. Seterusnya, saya dan kawan-kawan menyapu daun-daun kering yang terdapat di kawasan tersebut. Saya juga membersihkan longkang agar aliran air menjadi lancar.

          Selepas itu, kami semua berehat di kantin sekolah. Kami makan makanan yang disediakan. Kami makan sambil berbual-bual dengan rancak sekali.

          Setelah lewat petang, aktiviti gotong-royong berakhir. Saya berasa sangat gembira kerana dapat bergotong-royong bersama-sama. Kawasan sekolah menjadi ceria dan pelajar dapat belajar dengan selesa. Saya juga berharap agar kempen anti denggi ini akan dilakukan lagi pada masa akan datang. Melalui aktiviti gotong-royong ini dapat mengeratkan silaturahim.


letak format surat tak rasmi je