Jawapan

2016-05-22T17:52:45+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Setiap orang mempunyai peristiwa yang tidak dapat dilupakan sama ada peristiwa gembira atau peristiwa yang menyedihkan.Aku juga mempunyai peristiwa yang tidak dapat dilupakan iaitu peristiwa yang menyedihkan.

Pada tahun 2003. aku telah mendapat seorang adik.Doktor mengesahkan bahawa adikku tidak sempurna seperti kanak-kanak yang lain kerana belakang tempurung kepalanya berlubang dan hanya ditutupi dengan kulit sahaja.Doktor mengatakan otaknya terkeluar sedikit dan mengering berwarna hitam.

Aku berasa sangat sedih. Kedua ibu bapaku dan adik-beradikku juga bersa sangat sedih.Apabila umurnya 7 hari doktor menasihatkan supaya adikku menjalani pembedahan. Ibu bapaku bersetuju supaya adikku menjalani pembedahan. Sesudah pembedahan itu, doktor mengatakan adikku telah berjaya dibedah dan selamat. Aku dan ibu bapaku berasa amat bersyukur kepada Allah.

Adikku belum pandai berdikari seperti mandi, makan, buang air kecil, memakai baju dan sebagainya.Ibu bapaku terpaksa menguruskan dirinya.Aku juga selalu menolong untuk menguruskan dirinya.

Kini, adikku sudah berumur 8 tahun.Adikku bersekolah di Sekolah Kebangsaan Ayer Hitam dan adikku menduduki kelas PDK. Adikku berasa sangat gembira semasa berada di sekolah kerana adikku dapat berjumpa ramai kawan dan guru-gurunya. Di sekolah adikku telah belajar berdikari seperti makan, minum, menulis, mewarna dan sebaginya.

Inilah peristiwa sedih yang tidak dapat dilupakan.Aku dan keluarga berasa amat bersyukur kerana adikku semakin cerdik.Semoga suatu hari nanti adikku akan pandai menguruskan dirinya sendiri.