Jawapan

2016-05-24T21:32:35+08:00
40 bahagi 2 = 20 biji buah nenas dan 20 biji buah epal.
20 bahagi rm1= 20 biji buah nenas
20 bahagi rm2 = 10 biji buah epal

buah nenas + buah epal
20 + 10= 30 biji buah yang dijual
2016-05-24T21:52:28+08:00
40÷2=20 buah biji nanas 
          20 biji buah epal
20÷1RM=20biji nanas
20÷2RM=10biji epal 
20+10=30biji buah epal dan nanas dijualkan.