Jawapan

2016-05-28T18:46:24+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
     Gotong - royong sangat penting bagi kita kerana ia salah satu cara menjaga alam sekitar . Gotong royong banyak manfaat yang bagus seperti dapat mengeratkan silaturahim , tolong menolong , bersatu padu walaupun berlainan kaum n macam macam lagi .
     Semasa kampung saya mengadakan gotong royong , ramai yang hadir . Berlainan bangsa yang datang dan dari  situ kita orang dapat mengenal satu sama lain dan dapat mengeratkn silaturahim walaupun sebelum ni kami tidak pernah bercakap anatara satu sama lain , ia dapat mengubah kami dengan mula bercakap dan dari situ kami sekampung mula rapat dan mesra .
    Aktiviti gotong - royong membuat kami tolong menolong sesama yang lain . Walaupun berlainan bangsa kami tetap tolong menolong sesama mengutip sampah , membuat sisa makanan yang terbiar n macam macam lagi . Kami tidak bergaduh walaupun baru kenal .