Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2016-05-26T15:51:45+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
40% × 800 = 320 ( lelaki ) , 800 - 320 = 480 ( perempuan )
2 5 2
sambugan soalan utk jawapan itu....250 orang daripada murid perempuan itu datang dari Taman Jati dan selebihnya dari kampung seberang.berapakah bilangan orang murid perempuan dari kampung seberang?
480 - 250 = 230 ( kampung seberang )
2016-05-26T23:02:57+08:00
100 % - 40 % = 60 %

 \frac{60}{100} x 800
= 480 (perempuan )