Jawapan

2016-05-26T21:25:03+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Jawatankuasa Pangsa Puri Indah,
(poskod) (nama daerah)
(nama negeri).___________________________________________________________
Yang dipertua,Majlis Daerah Temerloh,(paskod) (nama daerah),(nama negeri).                                              (tarikh menghantar surat)
Tuan,
ADUAN MENGENAI ANJING LIAR(atau tajuk yg sesuai)
Saya mewakili penduduk Pangsa Puri Indah ingin memberitahu tujuan saya menulis surat ini adalah untuk membuat aduan mengenai anjing liar yang terdapat di kawasan perumahan kami.
2.            Untuk makluman tuan, terdapat banyak anjing di sekitar kawasan perumahan ini. Disebabakan anjing yang terlalu banyak, kanak kanak tidak dapat keluar rumah untuk bermain dan menyebabkan ibu bapa berasa risau.Hal ini juga menyebabkan aktiviti kami seharian di luar terbatas kerana berasa takut dengan anjing liar itu. (Atau sebab sebab yang lain spt wabak anjing gila).
3.            Saya berharap agar pihak tuan dapat mengambil tindakan yang sewajarnya seberapa segera yang mungkin. Kami penduduk di pangsa puri ini sedia membantu sekiranya diperlukan.
Atas kerjasama dan perhatian daripada pihak tuan, saya ucapkan terima kasih. Sekian.
Yang benar,
............................(NAMA PENUH ~huruf besar~)(Jawatan),Jawatankuasa Pangsa Puri Indah.