Jawapan

2016-05-27T14:56:07+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Fahami soalan dan jangan gelabah apabila melihat soalan susah.Kadang2 jawapan kita betul tapi sbb tak percaya pada diri sendiri salah dan kehilangan banyak markah. Selalunya soalan KBAT ada macam2 jalan pengiraan.Tapi tolonglah kalau tak pandai cara 1 cari lah cara yang lain. Soalan KBAT juga selalunya sampai 3 or 4 marks. So bila nampak soalan KBAT jangan gelabah dan cuba buat sampai dapat.Kalau tak dapat sila tinggalkan dan buat next question.Hati hati bila jawab soalan KBAT kerana ianya mempunyai markah yang banyak di situ. Rugi sangat2 kalau kehilangan markah di situ.Matematik ni satu je kalau nak kuasai iaitu menghafal sifir 1 - 12 iaitu sifir asas yang biasa digunakan dalam soalan Matematik. 
2016-05-28T20:46:52+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Buat latihan. Biasanya UPSR punye pattern soalan x byk berubah. Jadi latihan mmg byk membantu.

Kalau nk jawab soalan KBAT yg susah. First kene faham soalan. Camne nk faham? Buat latihan. Pastu rancang jalan kira yg paling mantap, jgn kasi serabut kalau x nanti pemeriksa boleh tersalah tanda. Kalau boleh terangkan kenape kene buat jalan kira camtu semua. Jgn hiraukan masa confirm sempat. Time aku jawab dulu, sempat tidur lagi. Tapi jgnlah ko tidur pulak nanti. Kalau susah jugak, mintak je soalan bocor daripada cikgu. Just kidding. UPSR senang je xyah stress sgt. Lagi stress lagi susah nk score.

Aku hanya menulis bedasarkan pengalaman je.