Jawapan

2016-06-01T16:31:07+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1. Kapur Sireh
2. Pewarna Makanan ;saya beli warna pink
3. Sabun Basuh Pinggan ;axion e 
Mixed 3 benda ni and portion kapur sireh and sabun 1:4. Letak warna ikut nak terang macam yang kalian nak. tc

2016-06-01T21:16:01+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Bahan

Serbuk pewarna makanan
sabun BUKU
kapur makanan

Cara - cara :

1) Hiris sabun buku tu halus-halus, tak payah nak halus sangat pown boleh,tapi pastikan jangan terlampau berketul2 sampai kan nanti berat kat kuku korang..then, tak payah lah sampai nak habiskan satu buku tu, agak2 lah,,kalau sorang je nak pakai, just gune suku je pon dah boleh
2) Lepas dah hiris sabun tu, letak lah dalam piring, bukan piring astro taw..ok dah start mengarut..ok ok after dah letak dalam piring tu..tuang 1 botol pewarne tu dalam piring ..warna tu suka hati korang lah..kalau nak pakai warna biru, belilah yang warna biru...
3) Then letak sikit air dalam piring tu..agak2 lah,jangan terlampau cair sabun tu nanti..takut tak melekat pulak kat kuku nanti
4) Letak SEDIKIT kapur makanan tu..ATTENTION : jangan letak banyak sangat..sebab kapur makanan sangatlah panas..kalau korang letak banyak, nescaye korang tak kan tahan nak pakai lame2 inai tu..
5) Then gaulkan menggunekan sudu or lidi sampai lah sebati....
6) Gunekan lidi untuk letakkan kat atas kuku korang..pastikan tak kene pade kulit taw..sebab PANAS nanti...
OK done...pakai lah dalam 30 minit camtu...pastu basuh..kalau lepas basuh tu tengok ade pulak lopak2 means ade bahagian kuku tu tak kene..then pakai lah lagi sekali and pastikan rata kat kuku