Jawapan

2016-06-02T15:23:34+08:00
500/8=62.5
6%*62.5=3.75
62.5+3.75=66.25
66.25*8=530
530-500=30
=30
(*=darab,/=bahagi
2016-06-03T17:24:02+08:00
G = 500

k = P
s = Q

k = 6P
s = 2Q

baki = 500 - 6P - 2Q