Jawapan

2016-06-02T16:37:21+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
-2t^2+3t+2=0
(t=1/2)(t=-2)=0
t=-0.5 t=2

so jawapannya 2 saat sbb tak logik -0.5 saat . #maaf kalau salah . just try
2016-06-03T17:01:37+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
h = - 2t² + 3t + 2.
2t^2 - 3t - 2 = h ( jadikan -2t^2 kepada positif )

2t^2 - 3t - 2 = 0
( t - 2 ) ( 2t + 1 ) = 0
t = 2 , t = - 1/2

t = 2 , t = - 1/2 ( ignore )

the answer is 2 seconds