Jawapan

2016-06-02T21:12:30+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
.......... aku bersyukur kepada tuhan. Kedua-dua rakanku  terus memelukku sambil menitiskan air mata.


Aku sungguh kecewa dengan keputusan peperiksaan yang aku peroleh baru-baru ini. Begitu juga dengan kedua-dua rakan karibku iaitu Azlan dan Mahir. Kami kecewa dengan keputusan peperiksaan tersebut kerana kurang baik, bahkan merosot daripada sebelumnya.

Setelah berbincang bagi membaiki keadaan tersebut, akhirnya kami membuat keputusan untuk belajar bersama-sama dengan menubuhkan kumpulan belajar.

Kemudian, kami berbincang untuk menentukan masa dan tempat yang sesuai untuk kami berkumpul. Akhirnya kami bersetuju berkumpul pada setiap petang Ahad di rumah kami secara bergilir-gilir. Kami belajar bermula pada pukul 4 petang hingga pukul 6 petang. Jika ada kelapangan pula, kami akan pergi ke perpustakaan untuk membuat rujukan dan sebagainya.

Aku sangat seronok belajar secara berkumpulan kerana melalui cara ini kami dapat berbincang untuk menyiapkan kerja rumah atau membuat latihan. Kami juga dapat bertukar-tukar nota. Aku berasa lebih bersemangat untuk belajar kerana banyak masalah pelajaran sebelum ini berjaya di atasi setelah kami belajar bersama-sama.

Tibalah masanya keputusan akhir tahun diumumkan. Akhirnya kami berjaya mendapat keputusan yang sungguh cemerlang. Aku bersyukur kepada tuhan. Kedua-dua rakanku terus memelukku sambil menitiskan air mata.