Ada 65 orang murid di dalam sebuah dewan.38 orang daripadanya ialah muryd lelaki.Kemudian,21 orang murid memasuki dewan itu.9 orang daripadanya ialah murid lelaki .Hitung bilangan murid perempuan di dalam dewan itu sekarang.

2

Jawapan

2016-06-02T21:51:27+08:00
D = 65
l = 38
l = 38 + 9
l = 47

p = 27 + 12
p = 39


2016-06-03T19:52:36+08:00
65 - 38 = 27
21 - 9 = 12

27 + 12 = 39