Jawapan

2016-06-06T07:34:06+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
√27^(x+2) = 1/9^(1-x)
(3^3/2)^(x+2) =(9^-1)^(1-x)
3^(3/2x+3) = 9^(x-1)
= (3^2)^(x-1)
=3^(2x-2)

3/2x+3 = 2x-2
3+2 = 2x-3/2x
5 = 4/2x-3/2x
= 1/2x
5×2= x
10 =