Jawapan

2016-06-06T16:50:24+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Bukti terdapat semangat nasionalisme di Malaysia

Kejayaan yang dicapai oleh Malaysia hasil semangat kerjasama rakyat ialah Malaysia berjaya mengekalkan perpaduan antara kaum sehingga kini.  Permasalahan yang berlaku diselesaikan melalui rundingan.

Malaysia telah berjaya membina Menara Berkembar Petronas yang merupakan mercu tanda banguanan moden.

Malaysia telah berjaya menganjurkan sukan bertaraf antarabangsa seperti pertandingan lumba kereta dan motor Formula One dengan terbinanya Litar Formula One Sepang.

Malaysia telah berjaya mencapai kemajuan dalam sistem prngangkutan awam seperti LRT, MRT dan monorel yang memberi kemudahan kepada semua rakyat .

Malaysia berjaya menjadi hub pendidikan dunia disebabkan keamanan dan keharmonian masyarakat. 

Selain itu kedatangan pelajar asing kerana Malaysia menyediakan pendidikan bertaraf antarabangsa.

Masyarakat Malaysia peka dan prihatin terhadap maruah dan kedaulatan negara.  Mereka dengan suka rela menyertai Rejimen Askar Wataniah dan Ikatan Relawan Rakyat.

Malaysia mampu menjaga maruahnya daripada sebarang bentuk pertumpahan darah.  Dengan itu pelabur asing berminat menjalin kerjasama dalam bidang ekonomi.  Keadaan ini akan meningkatkan kemakmuran negara.

Malaysia juga berjaya menghantar angkasawan negara yang pertama iaitu Dr Sheikh Muszaphar Shukor Sheikh Mustapha. 

Malaysia  berjaga memainkan peranan penting dalam pertubuhan serantau dan antarabangsa seperti ASEAN dan PBB.  Dengan itu Malaysia dapat membantu mengujudkan keamaan sejagat.