Jawapan

2016-06-07T07:58:44+08:00

Ini Jawapan Diperakui

Ă—
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1. Memantapkan pentadbiran  dan pengurusan sekolah - pengurusan sekolah mengamalkan budaya kerja cemerlang, mempunyai perancanngan berfokus serta perhubungan awam dinamik
2. Menyediakan infrastruktur lengkap - membantu P & P menjadi lebih berkesan, kemudahan pembelajaran lengkap.
3. Meningkatkan profesionalisme guru - kursus pedagogi dan penyampaian berkesan, guru sebagai 'role model', guru sebagai pembimbing dan penunjuk cara.
4. Penambahbaikan kurikulum - memantapkan kurikulum sediaada dan memperkenalkan matapelajaran baru yang progresif seperti aeroangkasa.
5. Pelaksanaan kegiatan ko-kurikulum berkesan - pelaksanaan yang terancang rapi akan melengkapkan pelajar dengan pengetahuan yang tidak diperolehi di bilik darjah. Dapat memupuk nilai-nilai murni dan daya kepimpinan.
6. Mengurangkan masalah disiplin pelajar - disiplin merupakan punca kejayaan seorang pelajar.
7. Meningkkatan peranan masyarakat - penglibatan dan kerjasama PIBG secara aktif, peranan NGO mendedahkan pelajar terhadap kurikulum dipelajari dan kerjaya.