Sekolah telah mengadakan sukan tahunan baru-baru ini.Sukan itu telah mendapat sambutan yang meriah daripada ibu bapa serta murid-murid.Sebagai setiausaha sukan,kamu diminta membuat laporan tentang acara tersebut.

Tolong saya.....

1

Jawapan

2016-06-10T12:05:00+08:00
Karangan LaporanSoalan: Baru-baru ini, sekolah kamu telah mengadakan sukan tahunan. Kamu telah ditugaskan menulis laporan tentang kejohanan itu untuk dimuatkan ke dalam majalah sekolah. Sediakan laporan itu selengkapnya.


Laporan Kejohanan Sukan Tahunan


Pada 5 Mac yang lalu, Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Selayang telah mengadakan Kejohanan Sukan Tahunan kali ke-20 bertempat di Stadium Majlis Perbandaran Selayang.

Pada hari kejohanan, atur cara majlis telah dimulakan dengan perbarisan lintas hormat yang melibatkan rumah sukan dan unit beruniform. Acara diteruskan dengan ucapan alu-aluan oleh puan guru besar. Kemudian disusuli pula dengan ucapan perasmian oleh Pegawai Pelajaran Daerah Gombak.

Setelah selesai majlis perasmian, acara sukaneka membuka gelanggang dengan pelbagai aksi murid-murid tahap 1. Mereka melakukan acara seperti mengepit bola dan membawa bola pingpong dengan sudu. Seterusnya, acara olahraga bermula dengan acara 100 meter, 200 meter dan 4×100 meter.

Tepat jam 10.00 pagi semua murid dibenarkan berehat untuk makan dan minum. Semasa rehat, pertunjukan tae kwon do telah dipersembahkan oleh ahli-ahli tae kwon do sekolah. Kemudian murid-murid tahun 1 pula telah membuat persembahan senamrobik.

Seterusnya ialah acara penyampaian hadiah kepada para pemenang. Guru besar telah menyampaikan hadiah kepada olahragawan iaitu adik Amirul Anuar dan adik Nur Amni sebagai olahragawati sekolah. Rumah Hang Tuah pula telah diumumkan sebagai johan keseluruhan pada tahun ini.

Murid-murid berasa gembira melihat kemeriahan kejohanan sukan pada tahun ini. Sebelum bersurai, murid-murid telah membantu guru-guru membersihkan padang. Kejohanan berakhir kira-kira pukul 4.00 petang.

Disediakan oleh, 30 MAC 2009

Ifah
(NORAFIFAH KHAIRUL SALLEH) 
Wartawan,
Majalah sekolah,
Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Selayang.