Jawapan

2016-06-11T21:54:17+08:00
Pada masa cuti yang lalu,saya dan keluarga telah pergi bercuti di pantai Port Dickson. Kami bertolak ke sana pukul 8:00 pagi.
Sebelum kami bertolak ke sana,ibu telah menyediakan pelbagai makanan dan minuman antaranya ialah sate ikan,kerepek udang,nasi goreng,ayam goreng,air tebu,jus epal dan air kosong.
Kami tiba di sana pada pukul 1:30 tengah hari.Selepas itu,kami pergi mencari hotel . Kami pun jumpa satu hotel yang bernama "Hotel Resort". Hotel itu terdapat di sebelah pantai. Kami mendapat bilik nombor lima.
Seterusnya,kami pergi ke pantai. Kami mencari tempat teduh untuk melentangkan tikar.Selepas itu,saya,kakak dan abang pergi bermandi-manda.Selepas 3 jam kami mandi,tiba-tiba perut kami berasa lapar . Kami segera ke ibu dan bapa untuk makan. Selepas makan kami pergi masuk ke bilik untuk berehat.Pada keesokkan hari nya kami pergi bersiar-siar. Kami juga membeli cenderamata dari sana kerana pada hari ketiga kami akan pulang. Selepas kami pergi bersiar-siar kami terjumpa satu restora. Kami segera pergi ke situ untuk menjamu selera.Selepas makan kami pulang ke bilik.
Pada hari seterusnya kami pun hendak bertolak pulang ke rumah. Kami bertolak pada pukul 1:00 tengah hari.Kami sampai kerumah pada pukul 6:30 petang. Itu sajalah kisah saya ini