Jawapan

2016-06-16T16:33:11+08:00
Selesai makan,Farhah menelefon rakan sekelasnya,Kate.
Farhah: Hai,Kate.Apa khabar?
Kate: Hai,Far.Khabar baik.Bagaimanakah keadaan awak di sana?
Farhah: Saya di sini sihat sahaja.Oh ya,baru saya teringat.Tahun lepas,Cikgu                                Humairah telah memesan kepada kita agar membuat persediaan sebelum ke                    sekolah.Cikgu Humairah juga pesan supaya membeli beberapa barang.Apakah                barang itu,Kate?Saya telah terlupa.
Kate: Oh,Cikgu Humairah memesan kepada kita agar membeli pemadam dan                             pembaris lebih untuk membuat eksperimen.Saya sudah membelinya sebagai                     langkah persediaan.Bagaimana pula dengan kamu,Far?
Farhah: Saya belum membelinya.Mengapakah kita harus membuat persediaan                               awal?Bukankah kita boleh membeli sehari dua sebelum tiba hari                                         persekolahan?
Kate: Persediaan awal amat penting untuk kita sebagai langkah berjaga-                                     jaga.Jikalau ada masalah,kita boleh menggunakan persediaan yang telah kita                   sediakan secara awal untuk mempercepatkan penyelesaian masalah.
Farhah:Oh,baru saya faham.Terima kasih atas penerangan kamu,Kate.Saya                                 akan membeli barang itu pada waktu petang nanti.
Kate:Baguslah kalau begitu.Oh ya,saya ada kerja yang perlu                                                       disiapkan.Selamat tinggal,Far.
Farhah:Selamat tinggal.