Jawapan

2016-06-17T21:15:15+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.


• Peluang Pekerjaan

Perkembangan kegiatan ekonomi dan sosial telah menjadikan Bukit Jelutong berkembang dari sebuah kawasan perumahan biasa kepada satu kawasan perumahan elit yaran yang pesat dengan aktiviti-aktiviti komersil, industri dan sosial. Sebagai contoh, banyak kedai, pasaraya,restoren telah dibuka menawarkan pekerjaan dan perniaagan kepada penduduk. Ia juga mempunyai satu kawasan perindustrian di Pusat Perindustrian Bukit Jelutong dan terletak berdekatan dengan kawasan-kawasan perindustrian yang maju seperti di Sek 15 dan U1 di Shah Alam.

Pusat-pusat membeli-belah seperti di Mydin dan U Eight (akan dibuka) menambahkan peluang pekerjaan dan perniagaan kepada penduduk.

Saya berasa amat bertuah kerana tinggal di kawasan yang mempunyai kegiatan ekonomi yang maju dan mempunyai peluang pekerjaan yang banyak. Saya yakin dengan peluang pekerjaan yang banyak, masa hadapan generasi muda di Bukit Jelutong adalah lebih terjamin.

• Kemudahan Asas

Bukit Jelutong merupakan satu kawasan yang membangun dengan cepat. Bukit Jelutong bukan sahaja mempunyai kemudahan-kemudahan asas seperti bekalan air dan elektrik serta jalanraya tetapi kemudahan-kemudahan infrastruktur, pusat pendidikan, pusat perubatan dan komersil yang canggih. Ini mendorong migrasi penduduk ke Bukit Jelutong.

Perkhidmatan-perkhidmatan seperti restoran-restoran, teknologi maklumat dan perbankan mudah dan banyak didapati di Bukit Jelutong. Jaringan jalanraya yang cekap juga mendorong penghijrahan penduduk ke kawasan ini.

Memandangkan keluarga saya telah lama berhijrah ke Bukit Jelutong sejak lebih 5 tahun yang lalu, saya bersyukur kerana telah tinggal di kawasan yang dilengkapi dengan kemudahan-kemudahan yang canggih dan sistem jalanraya yang cekap.