Jawapan

2014-07-07T18:51:01+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.

 2PENCEMARAN AIR DAN KATEGORINYASifat dwikutub air membolehkannya melarutkan pelbagai jenis bahan. Maka sungai dananak sungai mampu menjalankan kerja-kerja pemecahan, peresapan, pengoksigenan dihilir sungai pada zaman primitif di mana populasi manusia adalah kecil
Berikutan proses urbanisasi, sungai tidak mampu lagi memecahkan kuantiti pencemar yangdimasukkan ke dalamnya dan efluen daripada setiap pusat populasi bertambah ke dalam bekalan air pusat populasi yang lain. Air mengalir di merata tempat menjadi air kumbahan dan bolehlah kita menyatakan bahawa pencemaran air berpunca daripadamanusia sendiri.
ops kejap ia salah da
uhan atau menyebabkan suatu pelanggaran terhadap apa-apasyarat, atau sekatan yang dikenakan ke atas sesuatu lesen yang dikeluarkan di bawah aktaini.
salah mana satu?
k dah kalau kamu rasa salah cakap i hantar lagi satu ia