Jawapan

2016-06-17T20:24:25+08:00
apakah itu merokok?tahukah anda tentang keburukan merokok?apakah yang akan terjadi jika kita merokok?disini terdapat tentang keburukan merokok.

merokok dapat memudaratkan kesihatan kita semua.kita semua perlu menyayangi diri kita contohnya seperti tidak merokok.

merokok mempunyai bahan bahan yang dapat menjejaskan kesihatan kita.orang yang ketagih dengan rokok boleh terkena kerosakan paru paru.

asap rokok juga dapat memudaratkan kesihatan orang lain yang tidak merokok malah dapat merosakkan alam sekitar seperti kebakaran.

merokok juga dapat menyebabkan kematian kerana kerosakan organ organ dalam badan.janganlah merokok.merokok ialah sebuah perbuatan yang bahaya.

kesimpulannya,sayangilah diri kita dan diri orang yang tersayang jika tidak mahu kehilangan mereka.tegurlah mereka supaya tidak merokok.

2016-06-18T07:47:25+08:00
Kesan buruk kepada negara (-kerajaan terpaksa mengeluarkan kos yang banyak untuk merawat penyakita akibat merokok). Kesan buruk kepada masyarakat (-hilang rasa hormat. - menyebabkan masyarakat boleh mendapat penyakit akibat terdedah kepada asap rokok walaupun tidak merokok). Kesan kepada individu (-mudah mendapat penyakit berbahaya seperti kanser mulut dan sebagainya. -turut berlaku pembaziran;harga rokok mahal)