1) buat bnyak latihan *selalu buat latian dlm mase 40/45 minit...supaya..bila ade lebihan mase...kita boleh semak blik n boleh siapkan soalan yg belum buat....(2) tanyakan cikgu topic mne yg x phm .....
Cara senang mmg berkesan...saya pernah lalui semua tu..tips nya macam ni kena anggap matematik ni macam GAME...tu je,,,bila saya anggap matematik macam game,saya dpt A dalam matematik,,
kena membuat banyak latihan soalan kbat matematik
kena minat skid la math ni... kena fhm asas dlm semua tjuk
macam mana nak fokus masa belajar??

Jawapan

2016-06-19T18:16:53+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Rajin buat latihan dan fahamkan formula yg digunakan
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
lel ._.
memperbanyakkan latihan . bayakkan berdoa dan solat hajat
btol tue..
btol tue..
2016-06-20T18:35:43+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Sentiasa ulangkaji Dan fahami formula menjawab soalan...<br />apabila kita fahami semua formula untuk menjawabnya..jadi mudahlah untuk menjawab soalan dengan lebih tepat..terima kasih..gud luck
Paling penting, mesti faham konsep dan selalu buat latihan supaya senang ingat formula. Mesti fahamkan soalan dulu baru jawab... kalau tak faham soalan dan terlalu bergantung kepada keyword yg ada dlm soalan pun tak bagus juga
buat banyak latih tubi sekurang kurangnya sehari 10 soalan
nk sng anggap je maths ni mcm game..sy rsa awk pasti berjaya...sy aggp maths mcm game sy dpt skor A dlm maths...
nk sng anggap je maths ni mcm game..sy rsa awk pasti berjaya...sy aggp maths mcm game sy dpt skor A dlm maths...
btol...