kawan yg sentiasa menanya khabar ‚ tidak berbohong‚hati mulia‚tidak sombong‚yg selalu menyokong kita
Setiap orang mempunyai sahabat. Sahabat ada walaupun dimana kita berada tanpa mengira apa status kehidupan kita.semua orang perlukan sahabat tetapi untuk mencari sahabat yang baik itu amat susah.bolehkah kita jalani kehidupan tanpa sahabat? Jumlah sahabat semakin kita meningkat usia selari dengan masa begitulah juga bilangan sahabat kita. Sesiapa sahaja boleh jatuh atas kategori sahabat kita. Ibu bapa, Guru, Rakan Sekerja dan sesiapa sahaja. Sebabnya mengapa kita terlalu perlukan mereka.
pendahuluan

Jawapan

2016-06-20T21:14:46+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
           Saya mengidamkan kawan yang bersikap matang.Kawan yang bersikap matang mudah memahami dan baik hati.Kawan yang bersikap matang juga boleh membantu saya menyelesaikan masalah.
            Saya juga mengidamkan kawan yang jujur dan tidak panas baran.Kawan yang jujur akan membuatkan saya berasa senang hati dan mempercainya.Kawan yang tidak panas baran akan membuatkan semua orang berasa senang berkawan dengannya.
           Kawan yang bijak pula diidamkan oleh ramai orang.bukan sahaja bijak dalam pelajaran tetapi juga dalam menyelesaikan masalah,berjumat cermat dan banyak lagi.
           Saya juga mengidamkan kawan yang kelakar.Kawan yang kelakar akan membuat semua orang berasa gembira apabila bersama dia.dan dia boleh membuat saya ketawa apabila berasa sedih.
             Kesimpulannya,saya mengidamkan ciri ciri kawan yang baik hati,matang,berfikiran positif,jujur,amanah,tidak panas baran dan bijak.Saya harap impian saya akan tercapai suatu hari nanti.