Selalu menonton cerita bahasa inggeris ,suka mendengar lagu bahasa inggeris juga dapat belajar dengan bagus kerana kita akan mencari bahasa inggeris yang kita tidak fahami dan selalu membuka kamus setiap hari ..
suka dengar lagu inggeris dan tengok cerita inggeris.so cari makna dan fahamkan apa yg disampaikan.lpstu praktiskan dlm hidupan harian.practice make perfect.
ya
alwys bca buku bhasa inggeris then klu da soalan yg kau tda fham just cri dlm kamus ,jgn malu sbb org yg fasih brbhasa inggeris pun pasti ada prkataan yg dia blum bnar2 tahu.n brani speaking in english dgn kwn2 jgn endhkan klu kau dktwakn coz they are had a mistkes too.
one more, pastikan...bile ade perkataan yang xfaham...terus cari dalam kamus or google translate...jgn tangguh2...perkara tu yg menyebabbkan anda tergapai gapai dalam kegelapan...mekaseh

Jawapan

2016-06-20T21:40:51+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Setiap hari baca eng newspaper dan buat banyak essay dalam eng walaupun ada kesilapan u bagi kat cikgu u utk tanda

seriap minggu beli straits time...then habiskan bacaan awk..
go to youtube channel kopitiamenglish kalau boleh cubalah kalau rasa x ok cari channel lain
beli surat khabar berita harian setiap hari selasa...sebab kt situ ade slot untuk pt3
try speaking setiap hari walaupun ada orang ejek kita
speaking selalu and abaikan orng hina atau ejek .
  • whda
  • Bercita-cita tinggi
2016-06-20T21:42:15+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Try speaking even though you had a broken english . english isn't hard like everyone said so . you just need to read much in english and practice more on speaking . do some essays to improve your english and always make a friend with the dictionary . dictionary gives a very good impact on your english and give you much more knowledge on learning new words
2 4 2
Try baca buku English..then..denga lagu eng...or ckp je bahasa eng...Walaupon salah percakapan Tu..Nnt ad org betolkan..then lme2 dh Biasa pndai lah tu
always sing english song to remember the easy word to speak