Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2016-06-21T02:16:53+08:00
Contoh utk karangan Rompakan ..
DAMANSARA JAYA : Sebuah bank yang terletak di Jalan Damansara telah dirompak oleh empat orang lelaki yang bersenjatakan pistol. Kejadian itu berlaku kira-kira jam satu petang semalam apabila beberapa pengawai bank menukar syif.

Seorang pengawai bank yang berada di tempat kejadian berusia dalam empat puluhan yang bernama Encik Wong berkata kejadian rompakan tersebut berlaku dalam masa yang amat singkat, iaitu, kira-kira 10 minit. Jumlah kerugian dianggarkan sebanyak dua puluh ribu Ringgit.

"Dua orang perompak tersebut memasuki bank dengan bertopeng, sarung tangan dan bersenjatakan dua pucuk pistol and sebilah parang. Seorang lagi subahat menunggu rakan-rakannya di dalam kereta yang terletak berhampiran bank," kata Encik Wong.

"Seorang perompak mengacukan pistolnya ke arah salah seorang juruwang kami. Manakala seorang lagi mengutip wang yang ada dan meletaknya ke dalam beg kain", katanya . Kesemua perompak itu berjaya melarikan diri dengan menaiki sebuah kereta yang berwarna putih.

Polis minta kerjasama dari orang ramai dengan menyalurkan maklumat dengan segera kepada pihak berkuasa bagi mengesan suspek-suspek yang terlibat.
1 5 1