Jawapan

2016-06-21T19:47:24+08:00
    Namaku Roselle.Aku kepunyaan Tuan Haji Rosli bin Wahid.Aku membesar bersama sama dengan rakanku Si Mangga dan Si Pisang dan beberapa spesies buah yang lain di belakang rumah Tuan Haji Rosli.Rakan rakanku lebih kuat dan gagah berbanding dengan diriku yng lemah.Kami hidup berkasih sayang dan melindungi antara satu sama lain.
    Tuan aku menjaga aku dan rakan rakan aku dengan baik.Kami disiram setiap petang dan dibajai dari semasa ke semasa.Aku berasa sangat terjaga.
    Kami sudah besar dan mula berbuah.Aku melihat isteri Tuan Haji Rosli suka membuat jus roselle daripada buahku pada setiap petang.Aku berasa sangat gembira kerana dapat berbakti pada Tuan Haji Rosli dan keluarganya.
    Pada suatu hari,angin bertiup kencang dan menyebabkan bnyak ranting pokok patah.Aku juga hampir tumbang akibat tiupan angin itu,tetapi aku dilindungi oleh Pokok Pisang dan Pokok Mangga.
    Aku mengucapkan terima kasih kepada Pokok Pisang dan Pokok Mangga.Aku berasa amat bersyukur kerana dikurniakan kawan yang baik hati seperi Pokok Pisang dan Pokok Mangga.
   Kesimpulannya,saya berharap saya dapat berbakti kepada keluarga Tuan Haji Rosli dan dapat mempunyai kawan yang baik hati seperti Pokok Pisang dan Pokok Mangga.

3 2 3
Terima kasih Alianasofea
sama sama^^