Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2016-06-24T16:16:38+08:00
Dia ada 2 kan. satu sumber rujukan satu lagi mengumpul maklumat. kalau sumber rujukan tu tulis sumber rujukan u. if melayari internet so tulis laman web dia if org sumber tulis nama, umur & alamat dia. u can refer to kertas sejarah pt3 yg everyone dpt tu page 13. buat mcm dia buat. and for mengumpul maklumat tulis based on u punya sumber rujukan. if u tulis buku ilmiah so tulis ceni;

1) buku ilmiah
   
    dapatan yg saya peroleh;
    1)_________
    2)_________ and go on 

2) orang sumber (yg ni u kene tulis dialog)
  
   nama; org yg ditemu ramah (tulis nama dia)
   nama u; hello bla bla bla
   org sumber; bla bla bla 

3) melayari internet, melawat tempat kajian pe semua tu sama cam buku ilmiah. tulis apa yg u dapat daripada sumber tu contoh tahun dibina ke sape yg rasmikan ke 

p/s; sorry kalau tak faham haha tapi u can search on internet cara nak jawab pt3 sejarah nanti dia appear :)
2 5 2
rasanya dalam proses awal ada mengumpul maklumat and kerangka kasar bukan mengumpul maklumat dan sumber rujukan. sumber rujukan memang ada dalam proses awal tetapi di bawah kerangka kasar
eh? saya buat sumber rujukan dua dua, for proses awal & kerangka kasar. oh tapi if u buat for mengumpul maklumat je, u kene mention la kan nama buku, org sumber bla bla tu sebelum tulis dapatan yg kita peroleh kannn? haha so sama je la ;)
tq2 tapi sebelum awak jawab saya dah faham tapi saya bagi terbaik untuk awak
haha sorry baru bukak brainly thats why jawab lambat
2016-06-24T22:41:36+08:00
Http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2016/06/contoh-jawapan-tugasan-sejarah-pt3-2016.html?m=1