Jawapan

2016-07-09T19:29:50+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1-mengawal ketat di sempadan negara.
2-sentiasa mengambil langkah berjaga-jaga.
3. Radikalisme
Dalam mengatasi radikalisme dapat dilakukan dengan cara mengeluarkan fatwa oleh pemerintah, seperti fatwa haram bagi orang yang melakukan bom bunuh diri yang tidak tepat dan fatwa haram bagi orang yang menyebarkan ideologi dan doktrin yang berpotensi melahirkan radikalisme. Upaya lainnya dalam mengatasi radikalisme dengan membangkitkan sikap toleransi ditengah masyarakat.
4. Kejahatan Lintas Negara
Untuk mengatasi ancaman dan gangguan lintas negara dapat ditempuh dengan jalan menjalin kerjasama antar negara, membangun kemitraan, dan solidaritas antara negara-negara, membangun tata dunia yang aman dan damai.
5. Imigran Gelap
Dalam mengatasi imigran gelap, pemerintah harus memperketat pelaksanaan peraturan mengenai imigran gelap, disamping itu patroli diperairan dan daerah perbatasan harus ditingkatkan. Pemerintah harus memberi sangsi yang berat terhadap para imigran gelap dan juga mengadakan kerjasama dengan negara lain dalam menghadapi masalah imigran gelap.
1 4 1