Jawapan

2016-07-02T22:15:20+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
F(x)=4/(3x-5)^3
u=4
du/dx=0
v=(3x-5)^3
dv/dx=3(3)(3x-5)^2
         =9(3x-5)^2
F'(x)=[v(du/dx)-u(dv/dx)]/v^2
      =[0-4(9)(3x-5)^2]/(3x-5)^6
      =-36/(3x-5)^4
u=-36
du/dx=0
v=(3x-5)^4
dv/dx=4(3)(3x-5)^3
         =12(3x-5)^3
F''(x)=[0-(-36)(12)(3x-5)^3]/(3x-5)^8
        =432/(3x-5)^5
F''(0)=432/(3(0)-5)^5
        =432/-3125