Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2014-07-10T20:32:35+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Maksud kamu objektif kajian
Dalam melaksanakan Kerja Kursus Sejarah ini, terdapat beberapa objektif yang ingin saya capai. Di antara objektif tersebut adalah seperti untuk mengetahui lebih mendalam lagi tentang kegiatan ekonomi tradisional di Malaysia. Begitu juga, saya dapat mengetahui tentang kaedah penyediaan dan pemasaran kuih bahulu serta perkembangannya. Maklumat yang direkodkan membolehkan saya mengenali kegiatan ekonomi tradisinal tersebut dengan lebih mendalam lagi.

Melalui kajian ini juga, saya mendapat pengetahuan dan pengalaman luas tentang cara-cara membuat kajian ilmiah. Saya akan menggunakan kemahiran dan kaedah yang dipelajari untuk melaksanakan sesuatu kajian ilmiahdengan tatacara yang betul, jelas dan tepat.

Saya akan melalui sendiri pengalaman mencari, mengumpul fakta, merekod, menganalisis dan mensintesis maklumat dari pelbagai sumber yang sahih seperti buku ilmiah, akhbar, majalah, internet dan lain-lain lagi berkaitan dengan kegiatan ekonomi tradisional di Malaysia.

Kajian ini juga secara tidak langsung akan dapat memupuk perasaan bangga menjadi rakyat Malaysia kerana negara ini mempunyai pelbagai kegiatan ekonomi tradisional yang menjadi warisan dan identiti masyarakat Malaysia. Saya dapat mengetahui dengan lebih mendalam tentang keunikan ekonomi tradisional tersebut. Usaha perlu terus digembeling untuk mengekalkannya agar generasi akan datang berpeluang mewarisinya.
2 5 2