Jawapan

2016-07-08T04:01:06+08:00
Cara senang bangun pagi awak diantaranye ialah :

> bersegera membasuh muke stelah bangun pagi, sebab hal tu boleh membuat awak lebih fresh dan tak ngantuk lagi.

Mengurangi aktifitas awak pada malam hari sebab hal tu boleh menyebabkan tenage awak terkuras dan sulit bangun esoknye.

> Mengurangkan kebiasaan makan pada malam hari karena hal tu boleh menyebabkan insomnia because hal tu boleh menyebabkan pencernaan awak bekerja lebih keras ketika tidur sehingga tidur pun tak nyenyak dan boleh menyebabkan awak kesiangan.

> Kirenye ni yang paling ampuh, awak pasanglah alarm waktu nak tido usahakan jauh sikit dari jangkauan tangan awak, awak letak dekat atas lemari je biar suara bising dari alarm tu mengharuskan awak untuk bangun dan pergi ke lemari untuk off kan alarm tu.

> Suruh mak atau abah bangunkan jam sekian.
2016-07-08T12:53:58+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Pasang alarm kuat-kuat,suruh mak,ayah,kakak atau abang kejutkan
Kalau org tu jenis susah nak bangun ?
Baca talkin kat die,hehe