Jawapan

2016-07-16T13:15:47+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Kita kena ada DUIT:
D-doa
U-usaha
I-ikhtiar
T-tawakal
Jaga hubungan dengan guru, baru ilmu berkat. Orang yang belajar ilmu tetapi tidak mengamalkannya sama seperti pohon tidak berbuah
Mesti ada jadual belajar sendiri, banyak buat latihan, banyak bertanya guru, sebelum buat study group mesti kena self study dulu
2016-07-16T13:19:16+08:00
1 . selalu study
2 . awak downloud aplikasi geng upsr di situ awak boleh mendapatkan nota ringkas dan ada latihan nota nota ringkas yang ada tu awak salin dalam buku kecil yang warna warni lepastu koyakkan biar kertas tu jadi sehelai sehelai dari situ awak boleh membuat kad  imbasan 
3 . masa cikgu mengajar mestilah ada cikgu bagi nota kan jadi awak salin nota nota buat macam kat nombor 2 jadi bila nak periksa awak baca buku dan baca kad imbasan tu kan senang tak perlu susah susah nak hafal fakta tapi jangn bawak masukk dewan peperiksaan pulak 
4 . masa darjah 6 awak periksa upsr awak jangan makan maggi walau sekali pun sebelum upsr kerana apabila awak makan maggi ianya akan melemahkan daya ingatan awak jadi saya harap tips yang saya bagi ni berguna untuk awak