Grafik di bawah berkaitan ciri-ciri murid cemerlang dalam akademik. berdasarkan maklumat yang terdapat dalam grafik tersebut, tulis ulasan yang panjangnya antara 80 hingga 100 patah perkataan.

CIRI-CIRI MURID CEMERLANG:

-Fokus ketika belajar
-Latih tubi berterusan
-Sokongan keluarga

2

Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2016-07-19T17:11:13+08:00
Menjadi murid cemerlang adalah impian setiap murid.antara ciri ciri yang perlu ada pada diri seseorang murid cemerlang ialah fokus ketika belajar sebagai contoh tidak bermain semasa guru mengajar.selain itu,seseorang murid hendaklah membuat latih tubi yang berterusan untuk meningkatkan kefahaman terhadap sesuatu subjek.akhir sekali, sokongan daripada keluarga perlu untuk menambahkan usaha anak anak untuk belajar.
2 4 2
2016-07-19T17:44:49+08:00
Menjadi seorang murid yang cemerlang merupakan impian bagi semua murid. Tetapi, tidak semua murid yang dapat merealisasikan impian mereka. Bagi menjadi seorang yang cemerlang, kita mestilah memenuhi ciri2nya. Antaranya termasuklah memberi tumpuan ketika belajar. Kita akan dapat memahami apa yang dipelajari dengan mudah apabila kita belajar dengn fokus. Selain itu, kita juga seharusnya membuat latih tubi secara berterusan di rumah. Kita tidak boleh hanya bergantung kepada pelajaran di sekolah. Di samping itu,sokongan daripada ibu bapa, rakan2 dan guru2 amat penting untuk menigkatkan semangat kita. Kesimpulannya, untuk menjadi seorang murid yang cemerlang tidak mudah. Kita perlulah mempunyai sikap rajin dan yakin dalam diri kita
1 5 1