Jawapan

2016-07-19T17:23:37+08:00


Pada cuti penggal kedua yang lalu, Kolej Vokasional Kuala Krai telah mengadakan Hari Sukan. Acara yang diadakan pada hari Rabu, 25 Jun 2014 disertai oleh semua pelajar KVKK dan semua guru penasihat.

Sukan terdiri daripada aktiviti fizikal yang dilakukan untuk pelbagai tujuan untuk pertandingan, keseronokan, pembangunan, kemahiran, kecemerlangan, dan sebagainya. Perbezaan tujuan inilah yang membezakan sifat sesuatu sukan itu. 

 Acara bermula pada pukul 8:00 pagi bertempat di Padang Kolej Vokasional Kuala Krai. Pada pagi itu, kesemua peserta beratur mengikut rumah masing-masing untuk masuk ke padang. Kesemua peserta bersiap sedia untuk mengambil bahagian semua acara.

Antara acara yang dipertandingkan termasuklah acara 100m,200m,400m,4x100m. Selain itu, acara lontar peluru, lompat tinggi, lompat jauh dan lain-lain lagi turut dipertandingkan. Suasana hari tersebut begitu gemilang, riuh-rendah dan meriah dengan tepukan dan sorakan para penonton. Majlis diserikan dengan upacara penyampaian hadiah yang menjadi acara kemuncak.

Sebelum acara berakhir, Pengerusi Majlis mengumumkan keputusan temasya sukan pada hari tersebut. Johan keseluruhan bagi acara sukan tahunan sekolah jatuh kepada rumah Wira (Biru), Naib Johan pula disandang oleh rumah Waja (Hijau) manakala rumah Sateria (Kuning) mendapat tempat ketiga dan akhir sekali rumah Saga (Merah).

 Akhirnya, Tuan Pengarah mengumumkan cuti sehari pada 26 Jun 2014 iaitu pada hari Khamis.  para peserta tidak penat dan sedih malah mereka berasa gembira kerana memenangi pada acara sukan semasa hari tersebut.
Dilaporkan Oleh,                                                                                  26 Jun 2014
NEERESH TELAYKUMAR
1 5 1