Jawapan

2016-07-19T18:20:11+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
3x + 2y + 1 = 0
2y = - 3x - 1
y = - 3x- 1 / 2

4x - 2x ( - 3x - 1 / 2 ) + ( - 3x - 1 / 2 ) = 0
4x + 3x^2 + x - 3x - 1 / 2 = 0
8x + 3x^2 + x - 3x - 1 = 0
3x^2 + 6x - 1 = 0
x = 0.1547 , - 2.1547

y = - 3 ( 0.1547 ) - 1 / 2
y = - 0.73205

y = - 3 ( - 2.1547 ) - 1 / 2
y = 2.7186