Jawapan

2016-07-22T20:36:02+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.

Anda hendaklah menerangkan jenis-jenis pengangkutan awam yang terdapat di kawasan kajian dengan jelas beserta contoh yang sesuai.  Huraikan satu atau lebih, jenis pengangkutan awam yang terdapat di kawasan kajian anda sahaja. Contohnya, huraikan pengangkutan bas awam, bas sekolah, van sekolah, Kalau kawasan kajian anda tidak terdapat jenis pengangkutan tertentu seperti keretapi, kapal terbang dll anda tidak perlu menghuraikannya.


Bila anda menulis tentang jenis pengangkutan awam di kawasan kajian anda, mulakan dengan, "Daripada pemerhatian yang saya jalankan di kawasan kajian saya, terdapat beberapa jenis pengangkutan awam yang digunakan iaitu ......................................".


Huraikan ciri-ciri satu jenis atau lebih pengangkutan awam.

1) Bas Awam: Nama bas (sebagaimana yang tertulis pada badan bas awam). Masa perkhidmatan paling awal dan paling akhir, Kekerapan (setiap x minit). Jalan-jalan utama yang dilalui. (Tandakan laluan bas awam pada peta kawasan kajian).Tambang perjalanan.


2) Bas/van sekolah: Warna bas sekolah, mengangkut berapa orang pelajar, kawasan mana kenderaan itu  menjalankan perkhidmatan, berapa orang pemandu (ada pembantu) dan apa-apa maklumat tentang perkhidmatan bas sekolah yang anda naiki.


4) Teksi: Lokasi stesen teksi / atau tempat teksi menunggu penumpang di kawasan kajian. Tambang teksi dari kawasan kajian ke tempat lain atau dari tempat lain ke kawasan kajian.

2 5 2