Jawapan

2016-07-27T14:21:27+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Sekolah saya bernama SJK (C ) Pu Sze.Sekolah saya terletak di Skudai.Kawasan sekolah saya besar,ceria dan bersih.      
     Bangunan sekolah saya terdiri daripada dua blok,iaitu blok A dan blok B.Terdapat 45 buah bilik darjah di sekolah saya.Di sekolah saya juga terdapat bilik-bilik khas.Antaranya termasuklah dewan kuliah, perpustakaan, makmal sains,bilik muzik,bilik komputer dan kantin.
   
       Murid-murid di sekolah saya belajar dalam dua sesi,iaitu sesi pagi dan sesi petang.Terdapat kira-kira 150 orang guru dan kira-kira 3000 orang murid belajar di sekolah saya.Guru Besar sekolah saya bernama Ong Min Yock.Beliau seorang guru besar yang peramah,mesra tetapi tegas.Semua guru di sekolah saya berdedikasi, rajin dan bertanggungjawab.Selain itu,murid-murid juga berbudi bahasa dan rajin belajar.
     
     Murid-murid di sekolah saya juga menyertai pelbagai aktiviti kokurikulum.Antaranya termasuklah pasukan badan beruniform,persatuan,sukan dan permainan.Murid-murid menjalankan aktiviti tersebut pada hari Sabtu.
     
     Pencapaian murid-murid di sekolah saya sungguh menggalakkan.Mereka sentiasa belajar dengan bersungguh-sungguh untuk mencapai keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan.Murid-murid juga turut mengharumkan nama sekolah dalam pelbagai pertandingan.
     
     Saya suka akan sekolah saya.Saya suka belajar di sekolah ini kerana sekolah ini selesa dan berpotensi.