Jawapan

2016-07-28T16:51:41+08:00
-menyambut sambutan hari ibu bapa dan hari jadi mereka
-memberi hadiah semasa hari jadi mereka dan hari ibu bapa.
-menjaga mereka dengan penuh kasih sayang dan ikhlas
-mendapatkan nama baik
  • yona2
  • Bercita-cita tinggi
2016-07-28T17:15:50+08:00
Cara - cara menghargai ibu bapa

Ibu bapa kita telah melahirkan kita ke bumi. Tanpa mereka, kita tidak sepatutnya di sini. Mereka juga telah menjaga dan mendidik kita. Kita harus bersyukur kerana mempunyai ibu bapa yang menyayangi kita. Oleh itu, kita harus menghargai mereka. Terdapat pelbagai cara untuk menghargai mereka.

Sebagai contoh, kita harus mencapai cita - cita yang mereka ingin kita capaikan. Jika kita melakukan sebegini, maka ibu bapa kita akan rasa seperti usaha mereka tidak sia - sia. Mereka juga tidak rasa hampa dan mereka akan lebih percayakan kita.

Selain itu, kita harus memberikan hadiah atau kad kepeda mereka semasa hari lahir mereka atau hari ibu dan bapa. Jika kamu tulis kad kepada mereka, tulislah bahawa kamu hargai mereka dan kamu berterima kasih.

Yang paling peting, kamu mesti mengucapkan terima kasih apabila mereka memberi sesuatu dan minta maaf apabila melakukan kesalahan. Mengucap terima kasih dan minta maaf pun cukup untuk mereka.

Kesimpulannya, banyak perkara yang boleh kamu lakukan untuk menunjukkan bahawa kita menghargai ibu bapa kita. Kita boleh mencapai cita - cita yang mereka ingin kita capaikan,memberi kad atau hadiah dan mengucapkan terima kasih dan minta maaf.