Jawapan

2016-08-07T13:21:44+08:00
Surat Kiriman Rasmi: Gangguan Bekalan AirAnda sebagai ketua kampung diminta menulis surat kepada Jabatan Bekalan Air kerana bekalan air di kampung anda sering terggangu.

** ** ** ** **
Ketua KampungKampung Bukit Kelulut,
28000 Temerloh,
Pahang. Darul Makmur

_________________________________________________________________________

Tuan Pengarah Jabatan Bekalan Air Temerloh,
28000 Temerloh,Pahang. Darul Makmur.                                                                              20 April 2012

Tuan,

GANGGUAN BEKALAN AIR PAIP

Berhubung perkara di atas, saya Riduan bin Ramli selaku ketua kampung Kampung Bukit Kelulut ingin membuat aduan tentang gangguan bekalan air paip yang sering berlaku sejak beberapa minggu kebelakangan ini.
2.        Gangguan bekalan air ini telah menimbulkan banyak masalah kepada penduduk kampung ini. Antara masalah tersebut ialah kesukaran untuk mendapatkan air bagi kegunaan harian seperti mandi, membasuh, memasak dan lain-lain lagi.
3.        Oleh sebab itu, penduduk kampung ini terpaksa menggunakan sumber air alternatif yang tidak dirawat seperti air sungai, air parit atau air perigi untuk dijadikan air minuman dan pelbagai kerja yang lain. Selain menyusahkan mereka, punca-punca air ini juga tidak terjamin daripada segi kesihatan. Ini kerana lokasi kampung ini yang berhampiran dengan kawasan industri dan bandar boleh menyebabkan pencemaran air berlaku. 
4.        Sejak akhir-akhir ini, penduduk kampung mula mengeluh kerana pelbagai penyakit telah menyerang mereka. Antara penyakit tersebut ialah demam, selsema dan penyakit kulit. Saya bimbang keadaan ini berpunca akibat penggunaan air yang telah tercemar. 
Saya sebagai wakil penduduk kampung berharap pihak tuan mengambil tindakan segera akan masalah yang dilaporkan ini. Kerjasama daripada pihak tuan amat kami hargai.  
Sekian, terima kasih.

"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"

Yang benar,
...................................(RIDUAN BIN RAMLI)Ketua Kampung Bukit Kelulut,28000 Temerloh,Pahang. Darul Makmur