untuk pengetahuan nursasha jika ada soalan begitu sasha perlu bahagi dahulu setalah sasha mendapat jawapan barulah sasha darab.Jka ada soalan yang melibatkan tambah dan tolak sasha perlu mencari jawapan tambah dahulu.Setelah sasha mendapat
untuk pengetahuan nursasha jika ada soalan begitu sasha perlu bahagi dahulu setalah sasha mendapat jawapan barulah sasha darab.
kalau tak silap darab dahulu baru bahagi1

Jawapan

2014-02-21T14:42:50+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
untuk pengetahuan nursasha jika ada soalan begitu sasha perlu bahagi dahulu setalah sasha mendapat jawapan barulah sasha darab.                                           

Jika ada soalan yang melibatkan tambah dan tolak sasha perlu mencari jawapan tambah dahulu.Setelah sasha mendapat jawapan yang sasha tambah barulah sasha boleh menolak.

Andaikata soalannya begini: 1000 tolak 9 kali 10       sasha perlu ingat jika di dalam soalan ada berkenaan dengan tambah dengan tolak sasha perlu mendahulukan yang mana dulu jika soalan berkenaan dengan kali dan bahagi sasha perlu mendahulukan yang mana yang mana ditanyakan dahulu.

Jika soalan itu berkenaan dengan tambah dan bahagi atau kali sasha perlu mendahulukan bahagi atau kali tidak kiralah soalan itu mananyakan tambah dahulu atau bahagi kemudian,samalah juga dengan soalan yang berkaitan dengan soalan tolak.                                                                                                                                      

Jika sasha faham sila ucapkan terima kasih sebagai tanda penghargaan keapada saya.                                                                                                           
1 5 1