Jawapan

2016-08-26T01:52:48+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Antara langkah-langkah yang boleh di ambil oleh malaysia dalam usaha untuk memajukan ekonomi negara ialah dengan menguasai pelbagai kemahiran. selain itu, masyarakat juga sepatutnya melengkapkan diri dengan ilmu pengetahuan supaya lebih mahir dalam melakukan sesuatu perkara. Seterusnya pihak berkuasa bertanggungjawab menjaga keamanan negara dan mengekalkan kedaulatan negara.

Rakyat mestilah bersatu padu untuk menghasilkan produktif yang cemerlang. kerajaan perlu menggalakkan pelabukan asing di negara kita untuk menambahkan bilangan tenaga mahir yang terdiri dari rakyat malaysia.

Kerajaan juga perlulah menambahkan institusi pengajian tinggi, untuk melahirkan generasi yang cemerlang, gemilang dan terbilang. dengan adanya generasi seperti ini dapat meningkatkan kecekapan pentadbiran kerajaan malaysia.
1 5 1
terima kasih, ia amat berguna bg sy
sama2