Surat kiriman rasmi tajuk~ persatuan bahasa melayu sekolah anda akan mengadakan pertandingan mendeklamasikan sajak. sebagai persatuan,anda diminta mengundangkan peserta dari sekolah lain untuk menyertai pertandingan tersebut.

1

Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2016-08-26T18:36:54+08:00
Setiausaha,
Persatuan Bahasa Malaysia dan Sastera,
Sekolah Menengah Chung Cheng,
96008 Sibu. 

Cikgu Ali Bin Abu,
Sekolah Menengah Chung Tung,
96400 Mukah. 
                                                        4 OGOS 2011
Cikgu,
Jemputan Menjadi Ketua Pengadil Pertandingan Mendeklamasikan Sajak

Saya, selaku setiausaha Persatuan Bahasa Malaysia dan Sastera Sekolah Menengah Chung Cheng, ingin menjemput cikgu sebagai ketua pengadil bagi pertandingan yang disebutkan di atas.

2.     Pertandingan ini akan dibahagikan kepada dua peringkat, iaitu Peringkat 1 dan Peringkat 2. Peringkat 1 adalah untuk pelajar-pelajar Tingkatan 1 hingga Tingkatan 3 manakala Peringkat 2 untuk pelajar-pelajar Tingkatan 4. Tujuan pertandingan ini adalah untuk memilih wakil sekolah ke Pertandingan Mendeklamasikan Sajak Antara Sekolah-sekolah Seluruh Sarawak.

3.     Berikut adalah butir-butir lanjut pertandingan:       
a) Tarikh:               11 Ogos 2011       
b) Hari:                  Sabtu       
c)Tempat:              Dewan Smk Chung Cheng       
d)Masa:                  10.00 pagi     
e)Jumlah peserta:    11 orang(seorang daripada setiap   kelas)

4.    Selain cikgu, selaku ketua pengadil pertandingan, terdapat tiga orang pengadil lain. Mereka terdiri daripada guru-guru sekolah ini. Sebagai ketua pengadil, cikgu akan diminta menyelaras dan membahagikan tugas-tugas tiga orang pengadil ini, di samping memberi penjelasan tentang peruntukan markah dan sebagainya.

5.    Oleh sebab itu, pihak persatuan sangat berharap agar cikgu dapat memberikan jawapan sebelum 7 Ogos 2011. Hal ini bagi memudahkan kami mencari pengganti sekiranya cikgu menolak tawaran kami.

Sekian, terima kasih.
Yang benar,…………………….
(ABU BIN ALI)
Setiausaha,
Persatuan Bahasa Malaysia dan Sastera,
Sekolah Menengah Chung Cheng,Sibu.
2 4 2