Jawapan

2016-08-27T23:52:44+08:00
Kepentingan budi pekerti dlm kehidupan adalah kita akan disenangi oleh ramai orang.Ia juga boleh membantu ekonomi negara.Sebagai contoh apabila kita berurusan dgn warga asing terutamanya  dlm bidang perniagaan,jika budi pekerti kita serta akhlak kita baik maka mereka akn lebih tertarik utk berurusan dgn kita lagi sekaligus akn menarik  minat warga asing utk berurusan dgn negara kita.
tqq
most welcome
sekolah trg ke?
nope sekolah kat smk seri gombak..
alright
2016-08-27T23:55:59+08:00
Budaya budi pekerti perlulah dijadikan sebagai amalan dalam kehidupan seharian kita kerana seribu satu manfaat boleh diperolehi.salah satu daripada amalan ini adalah dapat mewujudkan perpaduan antara masyarakat berbilang kaum di negara kita. Masyarakat yang berbudi bahasa akan saling menghormati tidak kira apa jua warna kulit , taraf, umur, jantina dan agama individu tersebut.
Apabila wujud sikap saling menghormati , masyarakat akan dapat hidup dalam suasana yang harmoni dan gembira walau hidup dengan masyarakat yang berbeza budaya, adat dan kepercayaan.

Dengan cara itu kita dapat meningkat kan lagi kepentingan budi pekerti dalaam kehidupan. Kita perlulah, bersikap mulia walaupun berbeza kaum.
1 5 1