Jawapan

2016-08-31T17:17:25+08:00
Hari ini ialah hari peperiksaan kedua di sekolah sjk (c) Chung Hua.
Ayah saya berharap agar mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan ini. Ayah memberitahu bahawa jika saya mendapat keputusan cemerlang, ayah akan berikan kejutan.
Saya dengan berusaha untuk mendapat keputusan yang cemerlang tetapi itu bukan kerana saya ingin dapat kejutan tapi saya ingin cemerlang dalam peperiksaan.
Peperiksaan sudah habis. Keputusan telah di maklum di dewan sekolah,bahawa saya telah mendapat keputusan yang sangat baik.
Pada waktu balik sekolah saya dengan cepatnya balik ke rumah dan memberitahu ayah bahawa yang saya telah cemerlang dalam peperiksaan itu .Ayah sangat gembira setelah mendengar bahawa saya lulus ujian itu .Ayah dengan cepat membeli hadiah untuk saya tapi saya memberitahu ayah bahawa "tidak usah beli hadiah kerana itu membazirkan wang."
Ayah tetap berkeras kepala dan tetap akan belikan hadiah untuk saya.Saya rasa sangat penat dan saya ingin berehat sebentar.Selepas itu saya terbangun
lalu saya terpandang basikal yang sangat cantik.Disitu ada sekeping kad, saya
membacanya ayah menulis di situ "anak ini ialah hadiah sempena kecemerlangan kamu dalam peperiksaan itu" .Saya sangat gembira lalu air mataku menitis di kertas itu .Terima kasih ayah.