Jawapan

2016-08-31T12:12:48+08:00
INI ADALAH CONTOH CARA MEMBUAT KAEDAH  KAJIAN.TETAPI,DIINGATKAN ANDA PERLU MENGOLAH AYAT INI.

1-melayari internet 

melalui kajian ini saya telah mencari maklumat mengenai _________ dengan melayari internet.Pelbagai maklumat yang saya telah perolehi melalui kaedah ini.Salah satu laman web yang saya layari ialah wikipedia.

(sila kepilkan sekali maklumat  wikipedia yang anda cari itu" "print wikipedia itu supaya kerja kursus anda kelihatan sahih"

2-Buku ilmiah/eksiklopedia 

kajian ini juga dilakukan untuk mencari maklumat melalui buku berilmiah/eksiklopedia yang terdapat diperpustakaan sekolah saya/perpustakaan awam.Salah satu bukunya adalah ____________.

sila tulis :- nama buku,nama pengarang,tempat diterbitkan,tahun,cetakan yang keberapa,penerbit.

3-melawat kaedah kajian/memerhatian kawasan kajian

Saya dan rakan-rakan telah melawat kawasan kajiandalam mendapatkan maklumat mengenai _____________.pelbagai maklumat yang saya dapat melalui risalah,temu bual,buku yang saya jumpai mengenai asal-usul,tarikh,bangunan itu dibina dan sebagainya.

4-menemu bual/temu-ramah

saya telah menemu bual seorang responden yang mengetahui  mengenai kawasan tempat kajian saya iaitu _________.beliau agak berpengalaman dan mahir mengenai selok-belok sejarah __________.Nama beliau adalah _____________.Beliau telah menceritakan serba sedikit serba sedikit mengenai __________ kepada saya.

(sila kepilkan skrip atau soalan yang ditanya kepada responden)

5-kaedah soal selidik

borang soal selidik sebanyak _______ telah saya diedarkan kepada responden-responden.

(sila kepilkan borang soal-selidik yang telah ditulis atau dijawab oleh responden)

6-Media massa

saya telah menyelidik dan menganalisis maklumat mengenai _________ di media massa juga media cetak seperti,surat khabar,majalah-majalah,risalah-risalah yang berkaitan untuk mendapatkan maklumat lanjut dan mendalam mengenai _______ yang telah saya pilih  dan mendapatkan kefahaman yang lebih jelas dalam menyiapkan kerja kursus ini.

(sekiranya mengikut kaedah sila berikan bukti foto,keratan akhabar atau sebagainya)
1 5 1