Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2016-08-31T14:28:04+08:00
Cara 1 :

4x + 190 + 80 = 510
4x + 270 = 510
4x = 510 - 270
= 240

x = 240÷ 4
= 60

Cara 2 :

tukar smua dlam cm

1m = 100cm

190+ 80 = 270

510 - 270 = 240

240 ÷ 4 = 60cm
2 4 2
kita boleh tolak awal-awal 5.1 m - 1.9 m (tali satu) - 0.80 m (tali dua) = 2.4m lepas tu 2.4m bahagi 4 (kempat-empat tali) = 0.6 m tukar ke cm dpt 60 cm #lagi singkat ;)
ya.. sya lupa yng tu..
2016-08-31T14:32:24+08:00
( 510cm - 190cm + 80 cm ) ÷ 4 = 100
sorry klau salah sbb x sure
1 2 1