Contoh jalan kira
yg tiga petak tu sama dengan 6cm sbb 3×2cm....yg untuk 2 petak tu sama dengan 4cm sbb 2×2cm... so 6cm×4cm=24cm(square/kuasa dua) *sorry keyboard x bole nak buat kuasa dua yg kecik tu.

Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2016-08-31T22:30:21+08:00
Satu kotak lebarnya 2 cm , tambah kesemua kotk tersbut dengan lebarnya sekali .
1 5 1
2016-08-31T22:30:22+08:00
Tiga petak melintang(3×2cm=6cm), dua petak menegak(2×2cm=4cm)
dan sebaliknye pon boleh