Jawapan

2016-09-02T21:24:09+08:00
No 522 , lorong 29
Taman Ria Mesra 1
08300 , Gurun
Kedah . 

2 September 2016
Karnival Kokorikulum Sekolah Saya 
   
     Saudari , 

Apa khabar sekarang ? saya harap berada dalam keadan sihat-sihat sahaja disamping keluarga yang tercinta . saya di sini sihat-sihat sahaja. tujuan saya menulis surat ini kerana untuk memberitahu saudari tentang karnival kokorikulum di sekolahh saya yang diadakan pada 18 Ogos yang lalu . 
      karnival ini bertujuan untuk mengumpulkan dana yang akan diberikan oleh anak-anak yatim . Aktiviti bermula pada pukul 8:00 pagi dengan kehadiran ibu bapa serta tetamu ke sekolah diikuti dengan ucapan daripada guru besar sekolah saya . Seterusnya karnival bermula selepas ucapan perasmian yang disampaikan oleh Pengerusi PIBG , Tuan Haji Zainul Bin Tuan Senik yang juga merupakan ayah kepada rakan karib saya.
       Terdapat pelbagai jenis aktiviti yang diadakan sepanjang karnival ini berlangsung antaranya ialah jualan makanan dan minuman , jualan buku-buku , jualan pakaian terpakai dan juga terdapat tayangan cerita-cerita yang menyeronokkan . semua jualan mengenakan harga yang sangat murah dan berpatutan kepada pengunjung . Majlis penutupan diadakan pada pukul 12:30 tengah hari sebagai tanda berakhirnya karnival kokorikulum  di sekolah saya . 
       Secara keseluruhan , karnival ini diadakan dengan meriah dan seronok sekali . Pengalaman yang saya dapat ini sangat indah untuk dikongsikan dengan saudari . Sampai sini sahaja penceritaan yang dapat saya kongsikan bersama saudari . Semoga berjumpa lagi pada masa yang akan datang .
     Sekian , Terima Kasih . 

Yang benar , 
Sara Ean .
xdaklah :) , 13 tahun ;)
ooooh ..
terima kasih sebab jaeab
jawab *
sama2
2016-09-02T21:26:37+08:00
Kita akan bertanya kepada Cikgu,
Adakah minggu ni ad kokorikulum